Vienatvė per Valentino dieną: Kaip atrasti meilę savyje?

article image
author image

Meetelp

2023/02/14

2 min skaitymo

Santykių problemos

Savivertė ir pasitikėjimas savimi

Vienišumas

Nerimas

Asmenybės sutrikimas

Valentino diena kasmet švenčiama kaip meilės ir romantikos diena, tačiau daugeliui žmonių ji gali skaudžiai priminti, kad jie yra vieniši. Nors kiekvienas žmogus vienatvę patiria skirtingai, tai gali būti ypač sunku Valentino dieną, kai meilė ir santykiai atrodo visur. Tačiau kodėl vienatvė Valentino dieną mus taip veikia ir ką galime padaryti, kad jaustumėmės mylimi ir jausti bendrumą net ir neturėdami antrosios pusės?


Norėdami geriau suprasti šią problemą, pasikalbėjome su "Meetelp", psichikos sveikatos startuolio, kuris siūlo mobiliąją programėlę, padedančią žmonėms rasti jiems tinkamą terapeutą, įkūrėjais. Pasak jų, Valentino diena daugeliui žmonių gali sukelti vienatvės jausmą, nes ji sustiprina visuomenės lūkesčius dėl santykių ir romantiškos meilės. "Valentino diena gali sukurti spaudimo būti santykiuose arba su kuo nors romantiškai bendrauti jausmą, todėl žmonės gali jaustis, kad jie neatitinka reikalavimų arba kad jiems kažko trūksta".

Tačiau vienatvė per Valentino dieną susijusi ne tik su vienišumu. Ji gali paveikti ir santykius turinčius žmones. "Valentino dieną nusivylimo ar frustracijos jausmą gali patirti ir tie, kurie palaiko santykius, bet vis tiek jaučiasi vieniši ar neišsipildę", - sako vienas iš įkūrėjų. "Tai gali priminti apie neišpildytus lūkesčius ar nepatenkintus poreikius santykiuose, o tai gali sustiprinti vienatvės jausmą."

Taigi, ką žmonės gali padaryti, kad Valentino dieną jaustųsi mylimi ir bendrystėje net ir neturėdami antrosios pusės? Meetelp siūlo keletą praktinių patarimų ir rekomendacijų.

  1. Sutelkite dėmesį į meilę sau: "Svarbu prisiminti, kad meilė prasideda nuo savęs", - sako įkūrėjai. "Skirkite laiko užsiimti tuo, kas jus džiugina ir kas jums patinka. Padovanokite sau ką nors ypatingo arba padarykite tai, ką vis atidėliojote".
  2. Bendraukite su draugais ir šeima: Vienatvės jausmą gali padėti sumažinti laiko praleidimas su artimaisiais. "Suplanuokite susitikimus su draugais arba susisiekite su šeimos nariais ir paskambinkite telefonu ar pasikalbėkite vaizdo pokalbiais", - sako vienas iš įkūrėjų. "Socialinė parama gali labai pakeisti jūsų savijautą."
  3. Būkite dėkingi: "Skirkite laiko apmąstyti dalykus, už kuriuos esate dėkingi savo gyvenime", - sako įkūrėjai. "Sutelkite dėmesį į teigiamus dalykus ir ugdykite dėkingumą."
  4. Savanoriaukite: "Pagalba kitiems gali būti puikus būdas pajusti ryšį ir padaryti teigiamą poveikį pasauliui", - sako įkūrėjai. "Apsvarstykite galimybę per Valentino dieną savanoriauti vietos labdaros organizacijoje ar organizacijoje."
  5. Kreipkitės pagalbos į terapeutą: "Jei vienatvės jausmas tampa nuolatinis arba daro įtaką jūsų kasdieniam gyvenimui, gali būti naudinga kreiptis pagalbos į psichikos sveikatos specialistą", - sako įkūrėjai. "Terapeutas gali padėti jums išgyventi šiuos jausmus ir sukurti įveikos strategijas, kaip juos valdyti."

Apibendrinant, vienatvė per Valentino dieną gali skaudžiai priminti, kad esame vieniši arba kad mūsų lūkesčiai santykiuose neišsipildė, tačiau yra daugybė būdų, kaip jaustis mylimiems ir susijusiems net ir neturint antrosios pusės. Nesvarbu, ar tai būtų meilė sau, ar bendravimas su draugais ir šeima, ar dėkingumo praktika, ar savanoriška veikla, ar pagalbos kreipimasis į psichikos sveikatos specialistą - visada yra būdas rasti meilę savyje.

Skaitykite daugiau: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2557941/Why-feeling-lonely-Valentines-Day-GOOD-you.html

Domina psichologinė sveikata?

Prisijunk prie mūsų naujienlaiškio!