Kaip pradėti psichoterapiją?

article image
author image

Meetelp

2023/05/04

2 min skaitymo

Savivertė ir pasitikėjimas savimi

Stresas

Bendravimo sunkumai

Puiku, kad pripažįsti, jog nori keisti savo gyvenimą ir esi pasirengęs (-usi) pažiūrėti į pokalbį su psichologu kaip į priemonę, padedančią siekti savo tikslų. Pasiruošimas pirmai konsultacijai yra svarbus žingsnis, todėl verta žinoti keletą dalykų, kurie padės tau pradėti terapiją lengviau.

Pagalvok apie gyvenimo sritį

Visų pirma pravartu nustatyti gyvenimo sritis, kurias nori pakeisti. Tai gali būti karjera, santykiai, sveikata ar asmeninis tobulėjimas. Kai jau suprasi, į ką nori sutelkti dėmesį, gali pradėti ieškoti psichologo ar psichoterapeuto, turinčio patirties ir žinių tose srityse.

Susirask specialistą, su kuriuo jausi ryšį

Toliau svarbu rasti specialistą, su kuriuo jaustumeisi gerai. Tai gali būti potencialių psichologų paieška internete, draugų ar šeimos narių rekomendacijos arba net kelių pradinių sesijų su skirtingais psichologais lankymas. Taip pamatysi, kas tau labiausiai tinka. Taip pat gali sutaupyti laiko paieškoms ir išbandyti nemokamą "Meetelp" programėlę, kuri parenka geriausius psichologus pagal asmenybių suderinamumą.

Aptark psichoterapijos tikslus

Suradus specialistą, gali būti naudinga nustatyti konkrečius tikslus, aptarti, ko norėtum pasiekti terapijos metu. Tai gali būti savigarbos gerinimas, geresnių bendravimo įgūdžių ugdymas arba mokymasis valdyti nerimą ar emocijas.

Atsiverk psichologui

Galiausiai svarbu atvirai ir sąžiningai kalbėti su specialistu apie savo tikslus, rūpesčius ir iššūkius. Psichologas yra tam, kad suteiktų paramą įveikiant šį kelią. Jis gali kartu su tavim kurti strategijas ir priemones, kurios padės pasiekti teigiamų pokyčių gyvenime.

Nepamiršk, kad pokyčiai - tai procesas, ir gali prireikti laiko bei pastangų, kad pasiektum sau iškeltus tikslus. Tačiau su tinkama parama ir priemonėmis gali žengti žingsnius norimo gyvenimo link.

Domina psichologinė sveikata?

Prisijunk prie mūsų naujienlaiškio!