Kuo skiriasi psichologas nuo psichoterapeuto?

article image
author image

Meetelp

2023/02/08

2 min skaitymo

Depresija

Bendravimo sunkumai

Priklausomybės

Santykių problemos

Psichologas ir psichoterapeutas - pagrindiniai panašumai

Psichologas ir psichoterapeutas yra psichikos sveikatos specialistai, kurie dirba su žmonėmis, siekdami spręsti psichologinius iššūkius ir skatinti emocinę gerovę. Tačiau tarp šių dviejų profesijų yra keletas skirtumų.

Psichologai yra psichikos sveikatos specialistai, turintys psichologijos magistro laipsnį. Tai reiškia, kad jie yra baigę aukštąjį žmogaus proto ir elgesio tyrimo kursą ir yra kvalifikuoti diagnozuoti ir gydyti psichikos sveikatos sutrikimus. Psichologai naudoja įvairius metodus, įskaitant psichologinius tyrimus ir terapinius metodus, kad padėtų žmonėms suprasti ir įveikti jų iššūkius.

O psichoterapeutas gilinasi į problemą, taikydamas tam tikro tipo terapiją asmenims, poroms, šeimoms ir grupėms. Skirtingai nei psichologai, psichoterapeutai papildomai mokosi pasirinktos psichoterapijos krypties kursą.

Abiejų profesijų atstovų pagrindinis tikslas - stiprinti psichikos sveikatą ir gerovę, be to, abu jie taiko įvairius metodus, kad padėtų žmonėms įveikti psichikos sveikatos problemas. Tiek psichologai, tiek psichoterapeutai privalo laikytis griežtų etikos gairių, kad užtikrintų kokybišką pagalbą savo klientams.

Kur atrasti geriausią psichologą ar psichoterapeutą?

Jei nesinori užtrukti valandų valandas ieškantis sau psichologo, kuriuo nenusiviltum, rekomenduojame išbandyti Meetelp. Ši platforma ne tik padės atrasti sau tinkamiausią psichikos specialistą bet ir lydės viso terapijos proceso metu.

Psichologas ir psichoterapeutas viename

Taip pat verta paminėti, kad kai kurie psichikos sveikatos specialistai gali būti įgiję ir psichologo, ir psichoterapeuto išsilavinimą bei kvalifikaciją. Tokiais atvejais asmuo gali teikti įvairias paslaugas, įskaitant psichologinį testavimą ir terapiją, kad padėtų klientams spręsti įvairias psichikos sveikatos problemas.

Kai kurie psichikos sveikatos specialistai gali būti papildomai mokomi ar sertifikuoti specializuotose srityse, pavyzdžiui, vaikų ir paauglių psichologijos ar teismo psichologijos. Tai gali padėti jiems teikti tikslingesnę ir labiau specializuotą priežiūrą klientams.

Apibendrinant galima teigti, kad nors tarp psichologų ir psichoterapeutų yra skirtumų, abiejų profesijų atstovai siekia padėti asmenims suprasti ir įveikti psichikos sveikatos problemas. Nesvarbu, ar ieškote psichologo, ar psichoterapeuto pagalbos, svarbu pasirinkti kvalifikuotą ir patyrusį specialistą, galintį suteikti paramą ir patarimus, kurių jums reikia, kad pagerintumėte savo psichikos sveikatą ir gerovę.

Skaitykite daugiau: https://www.healthcareers.nhs.uk/explore-roles/psychological-therapies/differences-between-psychology-psychiatry-and-psychotherapy

Domina psichologinė sveikata?

Prisijunk prie mūsų naujienlaiškio!