Manau, kad man reikia psichoterapijos, ar aš išprotėjau?

article image
author image

Meetelp

2023/04/15

2 min skaitymo

Depresija

Stresas

Išsekimas

Bendravimo sunkumai

Identiteto klausimai

Terapija yra stigmatizuojama


Sprendimas eiti į terapiją yra drąsus ir aktyvus žingsnis siekiant pagerinti savo psichikos sveikatą ir gerovę. Tačiau daugelis žmonių vis dar klaidingai mano, kad terapija skirta tik "išprotėjusiems" ar psichikos ligoniams. Šis įsitikinimas yra neteisingas. Kreipimasis pas psichologą nereiškia, kad su jumis kažkas negerai.

Terapija padeda spręsti kasdienio streso problemas


Terapija yra gydymo forma, padedanti asmenims spręsti emocines ir psichologines problemas. Ji gali padėti susidoroti su psichikos sveikatos sutrikimais, tokiais kaip nerimas, depresija, bipolinis sutrikimas ir potrauminio streso sutrikimas (PTSS). Terapija taip pat naudinga tiems, kurie susiduria su kasdieniais stresiniais veiksniais, pavyzdžiui, santykių problemomis, su darbo ir gyvenimo pokyčiais susijusiu stresu.

Terapija yra saugi erdvė


Terapija - tai saugi ir konfidenciali erdvė, kurioje žmonės gali pasidalinti savo jausmais, mintimis ir išgyvenimais nebijodami, kad bus teisiami ar kritikuojami. Psichologai yra kvalifikuoti specialistai, kurie padeda asmenims identifikuoti ir spręsti jų emocines ir psichologines problemas.

Terapijos ieškojimas yra stiprybės ženklas


Jei svarstote apie terapiją, reiškia aktyviai siekiate išspręsti savo psichologinius iššūkius. Prašyti pagalbos yra stiprybės, o ne silpnumo ženklas. Reikia drąsos pripažinti, kad yra sunku ir reikia palaikymo. Kalbėjimas su psichologu - tai būdas valdyti savo psichikos sveikatos gerovę.

Sergančiųjų depresija Lietuvoje yra pernelyg daug


Labai svarbu suprasti, kad psichikos sveikatos problemos paliečia visų visuomenės sluoksnių žmones. Depresija yra vienas iš labiausiai paplitusių psichikos sveikatos sutrikimų Lietuvoje. Tačiau daugelis asmenų nesikreipia dėl gydymo, nes bijo būti teisiami ar kritikuojami.

Gydymas lemia geresnę gyvenimo kokybę


Psichoterapija gali padėti asmenims įveikti emocinius ir psichologinius sunkumus ir išmokti veiksmingų susidorojimo strategijų. Ji taip pat gali padėti asmenims pagerinti bendravimo įgūdžius, kurie stiprina santykius ir pagerina gyvenimo kokybę.

Noras pradėti psichoterapiją nereiškia, kad išprotėjote. Tai aktyvus žingsnis į geresnio gyvenimo kūrimą. Terapija yra konfidenciali erdvė, kurioje galite pasidalyti savo mintimis, nebijodami kritikos. Pripažinti, kad jums reikia pagalbos, reikia drąsos, o kreipimasis į specialistą yra stiprybės ženklas. Jei norite įveikti savo psichologinius iššūkius, kreipkitės į "Meetelp" psichologą. Jūs nesate vieni.

Skaitykite daugiau: https://heartcenteredcounselors.com/blog/the-stigmas-gone-seeking-help-from-a-therapist-does-not-mean-youre-crazy/

Domina psichologinė sveikata?

Prisijunk prie mūsų naujienlaiškio!