Meilės sau svarba per Valentino dieną ir ne tik

article image
author image

Meetelp

2023/02/27

3 min skaitymo

Identiteto klausimai

Nerimas

Vienišumas

Vaiko problemos

Savivertė ir pasitikėjimas savimi

Meilė sau - kas tai?

Valentino diena yra meilės šventės diena, tačiau ji skirta ne tik meilei kitiems išreikšti, bet ir meilei sau parodyti. Psichikos sveikatos startuolis "Meetelp", kurio mobilioji programėlė padeda žmonėms rasti jų poreikius atitinkantį terapeutą, puikiai žino meilės sau svarbą stiprinant save ir auginant savivertę. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kodėl meilė sau yra tokia svarbi ir kaip galime įtraukti meilę sau į savo kasdienį gyvenimą, daugiausia dėmesio skirdami praktiniams patarimams, padedantiems išsiugdyti meilę sau.

Meilė sau - psichologinė gerovė

Meilė sau - tai kelionė psichinės gerovės link. Tai reiškia, kad reikia priimti savo unikalias savybes, susitaikyti su savo trūkumais ir elgtis su savimi geranoriškai bei užjaučiančiai. Kai praktikuojame meilę sau, ugdome pozityvesnį ir atsparesnį mąstymą, kuris gali padėti įveikti gyvenimo iššūkius ir stresą. Tai savo ruožtu stiprina mūsų psichinę ir emocinę gerovę, todėl jaučiamės laimingesni, labiau pasitikintys savimi ir daugiau galintys.

Meilė sau - tai ne tik geras jausmas šią akimirką, bet ir tvirto pagrindo sukūrimas psichinei gerovei visam gyvenimui. Tyrimai parodė, kad žmonių, kurie praktikuoja meilę sau, psichinės sveikatos rodikliai yra geresni, įskaitant mažesnį nerimo ir depresijos lygį, aukštesnį savigarbos lygį ir didesnį bendrą pasitenkinimą gyvenimu.

Nepaisant daugybės privalumų, meilę sau gali būti sunku suvokti, ypač jei užaugote aplinkoje, kurioje savikritika ir neigiamas kalbėjimas apie save buvo norma. Norint pradėti kelionę meilės sau link, svarbu suprasti, kad tai visą gyvenimą trunkantis procesas, reikalaujantis kantrybės, praktikos ir atkaklumo. Tačiau turėdami tinkamas priemones ir paramą galite išsiugdyti meilės sau požiūrį, kuris padės jums pasiekti visą savo potencialą.

Praktiniai patarimai apie meilę sau:

  • Būkite dėkingi: Kiekvieną dieną pradėkite galvodami apie tris dalykus, už kuriuos esate dėkingi, įskaitant dalykus, susijusius su jumis pačiais. Tai padeda sutelkti dėmesį į teigiamus savo gyvenimo aspektus ir pakeisti mąstyseną į savęs vertinimą. Dėkingumas gali padėti matyti pasaulį pozityviau ir sutelkti dėmesį į tai, ką turite, o ne į tai, ko jums trūksta.
  • Judėkite: Fizinė veikla išskiria endorfinus, kurie gali pagerinti nuotaiką ir padidinti savivertę. Mankšta taip pat padeda sutelkti dėmesį į savo kūną, o tai gali būti veiksmingas būdas ugdyti meilę sau. Kai rūpinatės savo fizine sveikata, rūpinatės ir psichine sveikata.
  • Apsupkite save pozityviais žmonėmis: Apsupkite save pozityviais, palaikančiais žmonėmis, kurie jus padrąsina ir pakylėja, tai gali turėti didelę įtaką jūsų savigarbai. Teigiami santykiai su kitais žmonėmis gali padėti jums jaustis labiau susietiems, mažiau izoliuotiems ir labiau pasitikėti savimi.
  • Rūpinkitės savimi: Atraskite laiko rūpintis savimi, pvz., atsipalaiduoti vonioje, medituoti ar skaityti gerą knygą. Tokia veikla gali padėti įgyti naujų jėgų ir sutelkti dėmesį į save. Rūpinimasis savimi - tai meilės sau aktas ir svarbi geros psichikos sveikatos palaikymo dalis.
  • Praktikuokite Sąmoningumą: Sąmoningumas - tai praktika, kai reikia atkreipti dėmesį į esamą akimirką, nieko nevertinant. Praktikuodami dėmesingumą geriau suvokiame savo mintis ir jausmus, o tai gali padėti nustatyti neigiamus mąstymo modelius ir juos pakeisti. Sąmoningumas taip pat gali padėti ugdyti užuojautą sau, kuri yra svarbus meilės sau aspektas. Daugiau apie tai skaitykite čia
  • Rašykite dienoraštį: Rašymas dienoraštyje yra galinga savirefleksijos ir saviraiškos priemonė. Savo minčių, jausmų ir patirčių užrašymas gali padėti geriau suprasti save ir savo poreikius. Kai skiriame laiko apmąstyti savo išgyvenimus ir emocijas, taip pat praktikuojame meilę sau rodydami sau gerumą ir užuojautą. Daugiau apie tai skaitykite čia.
  • Kreipkitės į psichologą: Vienas galingiausių būdų praktikuoti meilę sau - kreiptis į gydytoją. Terapeutas gali padėti jums išnarplioti neigiamus mąstymo modelius, sukurti įveikos strategijas ir sukurti pozityvesnį santykį su savimi. Naudodamiesi "Meetelp" mobiliąja programėle galite lengviau nei bet kada anksčiau susirasti jūsų poreikius atitinkantį terapeutą, nesvarbu, ar ieškote pagalbos nerimo, depresijos, ar kitų psichikos sveikatos problemų atvejais.

Apibendrinant, meilė sau yra svarbus psichinės gerovės aspektas, galintis sustiprinti mūsų savivertę ir padėti gyventi laimingesnį ir visavertiškesnį gyvenimą. Įtraukdami meilę sau į savo kasdienybę ir prireikus ieškodami paramos per terapiją, galime žengti žingsnį link psichinės gerovės visą gyvenimą. Taigi šią Valentino dieną skirkite laiko parodyti sau meilę ir skirti psichikos sveikatai dėmesio, kurio ji nusipelno.

Skaitykite daugiau: https://www.forbes.com/sites/nomanazish/2021/02/14/11-simple-ways-to-practice-self-love-this-valentines-day-and-beyond/

Domina psichologinė sveikata?

Prisijunk prie mūsų naujienlaiškio!