Saviugdos strategijos pagal Geštalto terapiją

article image
author image

Meetelp

2022/12/13

2 min skaitymo

Savivertė ir pasitikėjimas savimi

Vaiko problemos

Geštalto terapijos supratimas: Galingas asmeninio tobulėjimo ir augimo įrankis

Saviugda yra nuolatinis procesas, apimantis asmeninį vystymąsi ir tobulėjimą. Geštalto terapija - tai psichoterapijos forma, kurioje daugiausia dėmesio skiriama dabartinei asmens patirčiai ir jo minčių bei jausmų suvokimui čia ir dabar. Ji pabrėžia asmeinės atsakomybės ir gebėjimo keisti savo elgesį svarbą.

Eksperimentavimas: Pagrindinė geštalto terapijos strategija

Viena iš pagrindinių Geštalto terapijos strategijų yra "eksperimentavimo" sąvoka. Tai reiškia, kad reikia išbandyti naują elgesį ir veiksmus, kad pamatytume, kaip jie veikia asmenį ir jo aplinką. Eksperimentuodami su skirtingais elgesio ir bendravimo su kitais būdais, asmenys gali geriau suprasti save ir savo motyvaciją.

Sąmoningumo svarba geštalto terapijoje

Dar vienas svarbus geštalto terapijos aspektas yra sąmoningumo akcentavimas. Tai reiškia, kad reikia atkreipti dėmesį į savo mintis, jausmus ir pojūčius dabartiniu momentu. Geriau suvokdami savo vidinius išgyvenimus, asmenys gali suprasti savo elgesį ir daryti teigiamus pokyčius.

Savęs priėmimas: Esminis geštalto terapijos aspektas

Be eksperimentavimo ir sąmoningumo, Geštalto terapijoje taip pat pabrėžiama savęs priėmimo svarba. Tai reiškia, kad reikia priimti save, tiek gerą, tiek blogą, nesmerkiant. Tokiu būdu asmenys gali išmokti atsisakyti savikritikos ir labiau priimti savo trūkumus ir silpnybes.

Sveikų ribų nustatymas: Svarbus geštalto terapijos elementas

Be to, Geštalto terapijoje pabrėžiama sveikų ribų nustatymo ir išlaikymo svarba. Tai reiškia, kad reikia nustatyti ribas kitiems ir pastovėti už save, siekiant apsaugoti savo fizinę ir emocinę gerovę. Nustatydami ir išlaikydami sveikas ribas, asmenys gali išvengti, kad jais būtų pasinaudota, ir išmokti sveikai save įtvirtinti.

Jei nesinori užtrukti valandų valandas ieškantis sau Geštaltokrypties terapeuto, kuriuo nenusiviltum, rekomenduojame išbandyti Meetelp. Ši platforma ne tik padės atrasti sau tinkamiausią psichikos specialistą bet ir lydės viso terapijos proceso metu.

Apskritai, geriausios saviugdos strategijos pagal geštalto terapiją apima eksperimentavimą, sąmoningumą, savęs priėmimą ir sveikų ribų nustatymą. Įtraukdami šias strategijas į savo kasdienį gyvenimą, asmenys gali pasiekti teigiamų pokyčių ir pagerinti savo bendrą gerovę.

Skaitykite daugiau: https://www.verywellmind.com/what-is-gestalt-therapy-4584583

Domina psichologinė sveikata?

Prisijunk prie mūsų naujienlaiškio!