Džiaugtis kitais už tai, kokie jie yra

article image
author image

Meetelp

2023/02/27

3 min skaitymo

Bendravimo sunkumai

Santykių problemos

Nerimas

Savivertė ir pasitikėjimas savimi

Vienišumas

Šiame interviu kalbėjomės su "Meetelp" bendraįkūrėjais apie įmonės misiją ir jų požiūrį į tai, kaip svarbu vertinti ir mylėti kitus, nesiekiant meilės sau.

"Psichikos sveikata - tai ne tik rūpinimasis savimi, - sakė "Meetelp" bendraįkūrėjai. "Tai taip pat yra bendravimas su kitais ir sveikų santykių kūrimas bei puoselėjimas. Vertinti ir mylėti kitus, nesiekiant meilės sau, yra labai svarbus psichinės gerovės aspektas."

Pasak "Meetelp", meilės sau paieškos idėja kartais gali lemti egocentrišką mąstyseną ir privesti prie svarbių santykių bei ryšių mūsų gyvenime apleidimo. Tai gali sukelti vienatvės ir izoliacijos jausmus, kurie gali neigiamai paveikti mūsų psichikos sveikatą.

Vietoj to "Meetelp" siūlo sutelkti dėmesį į tai, kad vertintume ir mylėtume kitus, nesiekdami gauti meilės mainais. Tai ne tik padeda užmegzti tvirtus santykius, bet ir leidžia mums jaustis pilnaverčiais ir patenkintais savo gyvenimu.

"Kai meilę duodame laisvai ir nesitikėdami, tai sukuria džiaugsmo ir pasitenkinimo jausmą, kurio niekur kitur nerasime", - sakė "Meetelp" bendraįkūrėjai. "Tai padeda mums jaustis labiau susietiems ir mažiau vienišiems, o tai labai svarbu mūsų psichinei gerovei."

Vertinimo ir meilės kitiems veiksmas gali būti įvairių formų - nuo mažų gerumo gestų iki reikšmingesnių meilės aktų. Keli dėkingumo ir meilės rodymo pavyzdžiai, pasak "Meetelp":

  • išklausyti kitus: Kai nuoširdžiai išklausome kitus, parodome, kad mums rūpi jų jausmai ir išgyvenimai. Tai gali būti taip paprasta, kaip pasidėti telefoną ir skirti visą dėmesį žmogui, kai jis su mumis kalba.
  • Daryti gerus darbus: Maži gerumo veiksmai, pvz., durų atidavimas ar pagalba kaimynui, gali turėti didelės įtakos kito žmogaus dienai.
  • Padėkoti: Paprasčiausias "ačiū" gali labai padėti parodyti žmogui, kad jį vertiname.
  • Laiko praleidimas su artimaisiais: Svarbus būdas parodyti, kad mums rūpi, yra leisti laiką su tais, kuriuos mylime. Nesvarbu, ar tai būtų pasivaikščiojimas, ar vakarienės gaminimas kartu, kartu praleistas laikas yra būdas užmegzti ryšį ir parodyti dėkingumą.

Pasak Meetelp, vienas didžiausių privalumų vertinant ir mylint kitus, nesiekiant meilės sau, yra tas, kad tai padeda kurti bendruomeniškumo ir ryšio jausmą. Kai rodome meilę ir dėkingumą kitiems, tai sukuria priklausymo jausmą ir padeda mums jaustis didesnės bendruomenės dalimi.

Meetelp, kaip psichikos sveikatos startuolio, misija - padėti žmonėms, kuriems reikia psichologinės paramos ir patarimų. Pasaulyje, kuriame psichikos sveikata dažnai ignoruojama ir stigmatizuojama, "Meetelp" suteikia paprastą ir prieinamą platformą, kurioje asmenys gali rasti būtent sau tinkamą psichologą, padedantį įveikti iššūkius ir pasigerinti psichinę sveikatą

.

"Mylėti ir vertinti kitus, neieškant meilės sau, padeda kurti bendruomenės ir ryšio jausmą", - sakė vienas iš "Meetelp" įkūrėjų. "Tai sukuria priklausymo jausmą ir padeda mums jaustis kažko didesnio už mus pačius dalimi."

Apibendrinant "Meetelp" misija yra padėti žmonėms įveikti psichikos sveikatos iššūkius ir pagerinti jų gerovę. Įmonė pripažįsta, kad psichikos sveikata - tai ne tik rūpinimasis savimi, bet ir bendravimas su kitais ir sveikų santykių puoselėjimas. Vertinti ir mylėti kitus, neieškant meilės sau, yra labai svarbus psichinės gerovės aspektas, ir "Meetelp" tikisi šią žinią skatinti savo programėle ir paramos paslaugomis.

Domina psichologinė sveikata?

Prisijunk prie mūsų naujienlaiškio!