Kaip rasti ramybę per šventinį chaosą

article image
author image

Meetelp

2023/11/27

3 min skaitymo

Nerimas

Stresas

Išsekimas

Santykių problemos

Artėjant šventiniam sezonui, kuris atneša unikalų džiaugsmo ir šurmulio junginį, labai svarbu nepamiršti, kaip suderinti įsipareigojimus ir asmeninį laiką. Nors šis sezonas yra bendravimo ir švenčių metas, jis taip pat reikalauja sąmoningumo, kad išsaugotume savo emocinę sveikatą ir gerovę.

Šventinis nerimas

Šventinis sezonas neretai sukelia sudėtingą emocijų kokteilį, kuriame yra ir nerimas. Atsiranda spaudimas išrinkti tobulas dovanas, dalyvauti visuose susitikimuose ir renginiuose, bei pateisinti visų lūkesčius. Tačiau tai gali sukelti didžiulę įtampą. Labai svarbu atpažinti ir priimti šiuos jausmus. Pripažinti nerimą kaip normalią šventinės patirties dalį reiškia žengti pirmą žingsnį jo valdymui.

Sakyti „ne“ yra normalu

Svarbus rūpinimosi savimi aspektas šiuo įtemptu metų laiku - suprasti, kaip svarbu pasakyti „ne“. Neprivalote priimti visų kvietimų, kurie pasitaiko jūsų kelyje. Tai nereiškia, kad reikia nuvilti kitus. Tai reiškia, kad reikia rūpintis savimi. Labai svarbu priimti sprendimus, atitinkančius jūsų asmeninę gerovę, pripažįstant, kad kartais jums labiausiai reikia pailsėti nuo šventinio šėlsmo.

Brangus laikas sau

Per šventinį šurmulį labai svarbu skirti laiko sau. Nesvarbu, ar tai būtų tylus vakaras, ramus pasivaikščiojimas, ar hobis, tokios akimirkos yra labai svarbios, nes padeda pasikrauti energijos. Pirmenybė asmeniniam laikui nėra savanaudiškas veiksmas - tai svarbi psichinės ir emocinės sveikatos palaikymo dalis. Tai erdvė, kurioje galite atsipalaiduoti, pamąstyti ir atsigauti.

Neprivalote sekti kitų

Nesilaikyti to, ko tikisi ar ką daro kiti, yra ne tik priimtina, bet ir itin naudinga. Jei jums būdingas nerimastingas prieraišumo tipas, mintis, kad pasirinksite kitokį kelią nei kiti, gali kelti kaltės jausmą arba baimę sulaukti nepritarimo. Tačiau svarbu nepamiršti, kad pasirinkimas to, kas jums geriausia, nėra neigiamas veiksmas. Tai reiškia, kad gerbiate savo asmeninius poreikius ir troškimus, suprasdami, kad jūsų laimė ir gerovė yra tokios pat svarbios, kaip ir visų kitų. Pasirinkimai, atspindintys jūsų tikrąjį „aš“, yra savigarbos ir meilės sau forma. Tai žingsnis link sveikesnių santykių, kuriuose vertinami jūsų poreikiai ir ribos.

Eiti kažkur vienam duos jėgų

Jei nusprendėte renginyje dalyvauti vienas, o jūsų partneris ar artimi draugai nusprendė nedalyvauti, galite jaustis nedrąsiai. Tačiau tai yra stiprus jūsų savarankiškumo ir sprendimų priėmimo patvirtinimas. Asmenims, kuriems būdingas nerimastingas prieraišumo tipas, šis nepriklausomybės aktas iš pradžių gali atrodyti kaip išdavystė. Tačiau iš tikrųjų tai yra sveikas ribų nustatymas. Tai reiškia, kad jūs suprantate, jog jūsų dalyvavimas renginyje yra ne tik socialinės pareigos aktas, bet ir asmeninis pasirinkimas, kuris prisideda prie jūsų laimės ir pasitenkinimo. Pasirinkimas eiti vienam nereiškia, kad nepaisoma artimųjų jausmų. Tai reiškia, kad lygiai tiek pat reikšmės skiriate ir savo jausmams.

Balanso paieška

Kiekvienam žmogui patartina rasti tinkamą balansą tarp socializacijos ir asmeninio laiko. Įsiklausykite į savo kūną ir protą, supraskite savo ribas ir gerbkite savo poreikius. Šį šventinį sezoną sąmoningai stenkitės išlaikyti pusiausvyrą ir susikurkite šventinę patirtį, kuri iš tiesų atspindėtų jūsų džiaugsmo ir pasitenkinimo viziją.

Terapija su Meetelp

Derinant asmeninį laiką ir socialinius įsipareigojimus, terapijos rekomendacijos ir palaikymas tampa neįkainojamais dalykais. „Meetelp“ yra daugiau nei tik programėlė - tai kvalifikuoti terapeutai, gebantys suteikti individualią pagalbą. Nesvarbu, ar kovojate su šventiniu nerimu, ar norite suprasti savo prieraišumo tipą, o gal norite nustatyti sveikesnes ribas, „Meetelp“ terapeutai yra pasiruošę padėti jums. Terapija suteikia erdvę ištirti savo jausmus, suprasti pasirinkimus ir išmokti strategijų, padedančių išsaugoti psichikos sveikatą, ypač per šį įtemptą šventinį laikotarpį.

Taigi, šį šventinį sezoną džiaukitės gražiai suderinta socialine veikla ir asmeniniu laiku. Nepamirškite, kad pirmenybės teikimas savo emocinei sveikatai ir gerovei yra didžiausia dovana, kurią galite sau padovanoti.

Domina psichologinė sveikata?

Prisijunk prie mūsų naujienlaiškio!