Mėlynasis pirmadienis arba „Blue Monday“ - Kaip Meetelp padeda įveikti pačią depresyviausią dieną

article image
author image

Meetelp

2024/01/13

2 min skaitymo

Išsekimas

Stresas

Vienišumas

Sielvartas ir Netektis

Tikriausiai girdėjote apie „mėlynąjį pirmadienį“, kuris dažnai vadinamas depresyviausia metų diena. Ši diena paprastai būna trečiąjį sausio pirmadienį ir pasižymi pošventiniu liūdesiu, niūriais orais ir naujametiniais pažadais, kuriuos galbūt jau pradedame pamiršti. Bet štai koks dalykas: mėlynasis pirmadienis nėra moksliškai įrodytas, jis buvo sukurtas rinkodaros specialistų! Vis dėlto „Blue Monday“ atkreipia dėmesį į svarbią temą – mūsų emocinę gerovę.

Mėlynojo pirmadienio svarba

Nors mėlynasis pirmadienis nėra pagrįstas moksliniais įrodymais, jis primena mums, kad apie psichikos sveikatą reikėtų kalbėti ištisus metus. Pavyzdžiui, depresija ir sezoninis afektinis sutrikimas (SAD) pasireiškia ne tik vieną dieną. Tai dideli iššūkiai, kurie nusipelno mūsų dėmesio, nepriklausomai nuo datos.

Kiekviena diena - tai emocinės gerovės diena

Štai kaip „Meetelp“ padeda asmenims jaustis geriau kiekvieną dieną: „Meetelp“ programėlė sukurta taip, kad terapijos kelionė būtų aiški, prieiga greita, specialistai kvalifikuoti, o visa patirtis personalizuota. Nesvarbu, ar jaučiate sezoninį liūdesį, ar susiduriate su ilgalaikiais sunkumais, „Meetelp“ algoritmas sujungia jus su terapeutais, kurie gali geriausiai patenkinti konkrečius jūsų poreikius.

Paprasti žingsniai dienai praskaidrinti

Kovojant su liūdesiu žiemą galite imtis mažų kasdienių veiksmų. Štai keletas patarimų:

  • Judėkite: mankšta pagerina nuotaiką.
  • Gerai maitinkitės: maistingas maistas padeda organizmui sumažinti vitaminų trūkumą.
  • Saulės šviesa: net šiek tiek natūralios šviesos ir gryno oro gali pakelti nuotaiką.
  • Palaikykite ryšį: bendraukite su draugais ir šeima.

Kreipkitės pagalbos, kai jaučiate, kad reikia

Jei jums dabar ypač sunku, „Meetelp“ žino, kaip padėti. Tai ne tik galimybė susirasti terapeutą, bet ir sukurti savęs palaikymo sistemą. Programėlė automatizuoja planavimą, siunčia priminimus ir siūlo saugius bendravimo kanalus. Be to, yra savipagalbos priemonių, pagrįstų kognityvinės elgesio terapijos (KET) principais, puikiai tinkančių tomis dienomis, kai reikia šiek tiek papildomos pagalbos.

Keiskime požiūrį į Mėlynąjį pirmadienį

Užuot vertinę mėlynąjį pirmadienį kaip pačią liūdniausią metų dieną, geriau žiūrėkite į jį kaip į priminimą apie rūpinimąsi psichikos sveikata. Tai diena, kai galime susimąstyti, pamatyti savo išgyvenimus, imtis veiksmų ir prisiminti, kad rūpintis savimi yra gyvybiškai svarbu.

Pabaigai

„Mėlynasis pirmadienis“ - tai tik diena, kuri neatspindi jūsų pastovios psichologinės būklės. Kiekviena diena - tai nauja galimybė pasirinkti teikti pirmenybę savo emocinei gerovei, o su tokiomis platformomis kaip „Meetelp“ pagalba visada yra po ranka. Taigi pasinaudokime šia diena kaip priminimu skirti laiko sau ir savo išgyvenimams.

Domina psichologinė sveikata?

Prisijunk prie mūsų naujienlaiškio!